divendres, 7 de maig del 2010

Eurogames, els nous jocs de taula (II)

Enllaç primera part.
Enllaç tercera part.

Aquí deixo alguns dels eurogames que podem comprar editats en castellà. N'he posat de tot tipus, però és que n'hi ha moltíssims més.

Los Colonos de Catán
3-4 jugadors.
Rànquing BGG: 46.
Els jugadors intenten ser la força dominant a l'illa de Catan construint poblats, ciutats i camins. A cada torn el dau roda per a determinar quina serà la producció de l'illa. Els jugadors acumulen matèria primera per a construir les seves civilitzacions i aconseguir suficients punts de victòria per guanyar la partida.

Stone Age

2-4 jugadors.
Rànquing BGG: 23.
Els jugadors lluiten per a sobreviure com a caçadors, recol·lectors, agricultors i fabricant eines. A mesura que acumules recursos i cria el bestiar, treballes per a construir les eines necessàries per a desenvolupar la teva civilització.

Ciudadelas
2-7 jugadors.
Rànquing BGG: 94.
Joc de cartes que et situa en un món de fantasia medieval renaixentista. Hauràs de construir la millor ciutadella del món, amb diverses cartes que representen els diferents districtes de la teva ciutat: la universitat, el castell, l'ajuntament, la catedral... Per fer-ho, interpretaràs els papers dels personatges més poderosos de la ciutat com el rei, el bisbe, el mercader, l'arquitecte, el guerrer i els més temibles com el lladre i l'assassí.

Agricola
1-5 jugadors.
Rànquing BGG: 2.
Una parella de grangers hauran de millorar la seva vivenda, cultivar els seus camps, criar més bestiar i alimentar i augmentar la família. Guanya qui tingui la millor granja. Ha estat el joc que ha popularitzat la nova fornada de jocs de taula.

Arkham Horror
1-8 jugadors.
Rànquing BGG: 50.
La ciutat d'Arkham, Massachusetts, està horroritzada. Terribles i estranys successos han començat a passar amb una freqüència creixent; tot sembla apuntar a la imminència d'un cataclisme que portarà la desgràcia per a tots. Només un petit grup d'investigadors pot salvar Arkham dels Grans Antics i la destrucció!

Los Pilares de la Tierra
2-4 jugadors.
Rànquing BGG: 87.
A Kingsbridge s'està construint la catedral més gran i més bella del món. Com a mestre constructor has d'aconseguir materials de construcció que els teus treballadors necessiten i contractar artesans.

Aventureros al tren
2-5 jugadors.
Rànquing BGG: 56.
Els jugadors acumulen cartes que els permeten connectar diferents ciutats d'Amèrica del nord. Quan més llargs siguin els recorreguts, més punts es guanyen. Els qui aconsegueixin complir amb els seus bitllets de destinació connectant dues ciutats llunyanes i els qui aconsegueixin construir la ruta ferroviària contínua més llarga, guanyaran punts addicionals.

Príncipes de Florencia
2-5 jugadors.
Rànquing BGG: 18.
Assumeix el paper de dirigent d'una dinastia aristocràtica italiana i lidera a una família com els Borgia o els Medici. Construeix magnífics edificis, cultiva preciosos parcs i convida a famosos artistes i intel·lectuals a viure i treballar a la teva cort.

Carcassonne

2-5 jugadors.
Rànquing BGG: 66.
Els jugadors han de col·locar estratègicament les seves peces en el terreny i els seus obrers per tractar de controlar les zones i construccions de la regió: els seus castells, camins, monestirs i camps.

Alta tensión

2-6 jugadors.
Rànquing BGG: 5.
Els jugadors competeixen en la construcció de la millor xarxa d'energia. Connecta ciutats, construeix estacions energètiques i abasteix ciutats. Pots escollir entre carbó, residus, petroli, urani o decidir-te per estacions d'energia no contaminant.

Caylus
2-5 jugadors.
Rànquing BGG: 10.
Els jugadors són mestres constructors. Construint el castell del rei i desenvolupant la ciutat que l'envolta, guanya punts de prestigi i el favor del rei. Quan s'acabi el castell, el jugador que hagi aconseguit més prestigi guanyarà.

Demà faré l'últim post sobre aquests jocs de taula. Explicaré què és la BGG, on podem comprar aquest tipus de jocs i posaré enllaços imprescindibles per a poder comprar un joc i no cagar-la.

Enllaç primera part.
Enllaç tercera part.