dissabte, 8 de maig del 2010

Eurogames, els nous jocs de taula (i III)

Enllaç primera part.
Enllaç segona part.

Informació

La BoardGameGeek o BGG: una gran base de dades dels jocs de taula. Els usuaris hi poden veure la valoració dels usuaris sobre qualsevol joc, veure fotos del joc (o dels jugadors en acció), fer una llista dels jocs que es posseeixen (i valorar-los) i, fins i tot, hi podem afegir les nostres partides (amb la puntuació i els jugadors que hi han jugat). Ah, i es pot consultar el rànquing de jocs aquí.

L'Asociación Cultural JugamosTod@s és una entitat cordovesa que fan mil activitats relacionades amb els jocs de taula. Al seu lloc web hi podem trobar quasi totes les notícies que apareixen sobre aquest món.

Jugando con Ketty: la xilena Ketty explica les normes dels jocs de taula a través del seu videobloc. Es pot aprendre a jugar a un joc sense tenir-lo!

Botigues


La PCra: una botiga online on hi podem trobar pràcticament qualsevol joc de taula en molts dels idiomes en que s'hagin editat. Són un xic més barats que a d'altres llocs però se li ha d'afegir el cost d'enviament.

Jugar x Jugar: botiga online i física (Av. Gaudí, 39, Barcelona).

Algunes editorials de jocs tenen a la seva pròpia web una botiga virtual.

La veu dels jugadors


La Sociedad Británica para el Conocimiento o BSK és el fòrum en castellà més utilitzat entre els jugadors. S'hi pot trobar ressenyes de jocs, compra/venda de jocs, quedades, jocs print&play (gratuits per imprimir i jugar), discusions sobre dubtes de regles, etc.

Activitats

Cada any es fa la fira jugarXjugar a Granollers, durant la Fira de l'Ascenció. Curiosament, cau d'aquí pocs dies: del 13 al 16 de maig. Hi podem trobar moltes activitats relacionades amb els jocs (de taula, a l'aire lliure, etc) amb la possibilitat de provar-los. També es fa un concurs de creació de jocs en el que el guanyador s'emporta un premi de 1500€. Aquest concurs està reunint cada any més participants i més fama. El bloc de la fira jugarXjugar.

Nota: Si algú coneix alguna altra informació o web que pugui completar les que he anomenat, si us plau, que m'ho faci saber.

Enllaç primera part.
Enllaç segona part.