diumenge, 16 de novembre del 2008

Zeitgeist I i II

El Luke fa uns dies ens demanava recomanacions. Doncs jo avui vull recomanar, al Luke i a tothom. El que recomano és un documental. Un documental d'aquells que no ens deixa indiferents, sinó que ens modifica el punt de vista.

Es tracta de Zeitgeist, un documental del 2007 que s'ha fet popular per ser emès lliurement per Internet. Zeitgeist, en alemany "esperit del temps", ens ofereix una visió nova sobre diversos aspectes de la societat, amb proves documentades o visuals o bé amb arguments molt sòlids.

Zeitgeist: The Movie està dividida en tres capítols. El primer ens parla de diferents religions i la similitud que tenen amb la cristiana. La segona part explica com els atacs de l'11-S són molt estranys (no us ho perdeu!!!) i es recolza sobre la teoria de la conspiració. El tercer capítol ens parla sobre el sistema monetari i sobre la unificació mundial per part dels EUA.

Aquí us deixo el vídeo per si el voleu veure. Avís 1: és un film documental (dura 2 hores). Avís 2: els primers minuts són molt sectaris, però després canvia.


Fa poc va aparèixer una segona part de Zeitgeist, que és la que he vist entre avui i ahir. Es diu Zeitgeist: Addenum i ha estat creat aquest 2008. També està penjat a Internet lliurement.

Zeitgeist: Addenum té una línia continuista amb l'anterior documental. En aquesta ocasió està dividit en 4 parts, tot i que estan molt ben lligades. En línies generals, el documental diu que el principal problema de la nostra societat rau en el sistema monetari i ens en dóna una solució.

La primera part enumera els incovenients del sistema monetari fraccionari actual. La segona, ens parla sobre qui està per sobre de tot, sobre qui guia la societat: les corporacions i les institucions. La tercera ens ofereix la solució als problemes esmentats: el Projecte Venus (molt, molt interessant!). La quarta, a mode de conclusió, ens parla sobre la ignorància de la societat al contemplar la realitat.

I aquí en teniu el vídeo. Si hi entreu podreu posar els subtítols en castellà clicant a l'opció CC (entrant a Youtube).


Tots dos documentals són molt bons. Sé que són de llarga durada i algunes parts es poden fer ferragoses, però crec que mereix la pena dedicar-hi una estona.