dilluns, 11 d’agost del 2008

L'Expo de l'aigua

Feia una setmana que mirava com aprofitar el màxim el dia. Ho vaig fer perquè recomanen fer-hi una visita de tres dies i no pas d'un, com vam fer nosaltres. Si no t'informes bé prèviament, hi pots perdre moltes hores. Així que ahir, la Gemma i jo hi vam anar. Una visita a l'Expo de Zaragoza (Zaragoza? Saragossa? em penso que ja sé de què parlaré algun dels pròxims posts).

En primer lloc, cal dir que no és el mateix l'Expo de Sevilla i la de Zaragoza (una és universal i l'altra internacional respectivament, es veu que hi ha diferències). L'Expo de Zaragoza és un recinte on hi participen gairebé tots els països del món (més de 100), fent-hi un pavelló dedicat a la temàtica de l'Expo, en aquest cas, "l'aigua i el desenvolupament sostenible". Cada país, decora el seu pavelló amb el que vol i de la manera que vol. L'Expo no és un parc d'atraccions, com molts es pensen; tan sols és una exposició.

Van ser un total de 13 hores. Deu minuts de cua per entrar al recinte. Només entrar ja es pot veure la varietat arquitectònica dels edificis, molt curiosos visualment. I és que si hi ha una cosa que tenia clara és que a l'Expo s'hi poden fer fotos que no pots fer a cap altre lloc.

Per començar vam entrar a un dels pavellons que hi ha més cua, el d'Alemanya. Ho vam fer per estalviar-nos la cua, però es veu que hi havia gent que també havia pensat igual... vam fer cua igualment. Però bé, millor fer-la a primera hora que no més tard. A Alemanya ens van fer un tomb en barca per un món de somnis, diguem-ne. Resumiré el que vam veure: un bosc de pantalles a Corea, un vídeo en 3D del recorregut d'una gota d'aigua de l'empresa Grindfos, una col·lecció d'ampolles del Dr. Oliver Rodés a Catalunya, imatges dins de paraigües al País Basc, un jardí ple de miralls i fonts de l'empresa Cai, una casa de pluja a Lituània, una plaça típica del Carib, una pantalla gegant que s'obria i mostrava una cascada (també gegant) al Japó, un edifici de fang (que conserva la frescor (rotllo càntir), caçar paraules al vol a Portugal i trepitjar insectes virtuals que corrien pel terra i s'esclafaven a l'empresa Acciona.

I és que hi ha pavellons de tot tipus: alguns molt dedicats a l'aigua, alguns que només venen a promocionar el turisme del seu país i alguns que només fan negoci muntant un bazar.

Una altra part divertida de l'Expo és col·leccionar regals que et donen als pavellons. Vam aconseguir un got plegable de la Unió Europea, un pack de postals de Malàsia, un pin de Tailàndia, una capsa de dàtils de Qatar, una bossa de roba d'Andorra, un ventall de Portugal i, fins i tot, unes ulleres de sol de la Comunitat Valenciana. Un altre dels regals va ser la gran rialla que vam fer quan vam veure un vídeo de Murcia on deixaven als catalans per terra amb el tema del transvassament: resumint, ens diuen que som uns insolidaris, que no necessitem l'aigua per res i que ells, en canvi, sí.

La valoració general és bona, tot i que no és res de l'altre món. Hi ha alguns pavellons que val més no entrar-hi, això sí. Millor anar amb temps que amb presses; el que ens va quedar clar és que amb un dia no es pot veure tot, ni tan sols veure tot allò que volíem. De tota manera, creia que l'Expo seria més aviat tan atractiu com el CosmoCaixa: més interactiu, més entretingut i més original.

Rumors a desmentir:

- Hi toca molt el sol. No és cert, hi ha prous ombres per no fregir-se.
- Tot són cues. És cert que hi ha pavellons amb molta cua, però només en són 4 o 5. A la majoria no hi ha cua o n'hi ha de 10 minuts, així que podem fer perfectament una visita a l'Expo sense esperes.
- Buscar adrenalina. Ja ho he dit, l'Expo no és Port Aventura i no hi trobarem atraccions. El que més s'hi assembla és el passeig en barca d'Alemanya i "Agua Extrema" on podem viure un huracà i un tsunami; però res més.

Consells per als qui hi vagin:

- Porteu-vos menjar de casa. Hi deixen entrar menjar, i la veritat és que buscar restaurants a l'interior fa perdre molt de temps.
- Informeu-vos molt abans d'anar-hi.
- No veieu els espectacles a no ser que estigueu molt motivats per veure coses molt abstractes i artístiques (rotllo MACBA).
- No feu cas dels cartells que diuen quanta cua hi ha, o de les alemanyes que diuen que hi ha 3 hores i mitja de cua (gairebé sempre us estaran enganyant).

Webs fonamentals:

- http://www.redaragon.com/expo2008/recintos.asp (explica cada pavelló amb algunes opinions de visitants a tenir en compte)
- http://manualexpo.blogspot.com/ (el bloc d'una voluntària i les seves opinions i consells)

1 comentari:

Luke ha dit...

Bueno sembla que t'ho has passat força bé, sobretot a l'stand de Múrcia XD i a més a més has aconseguit coses de gorra que sempre va bé!

En fi jo crec que no m'hi passaré mai per una expo d'aquestes, no m'hi veig pas.