dissabte, 29 de març del 2008

Ajuntament i sequera

Avui hem rebut a casa el "Diari de Sant Andreu de la Barca". És un diari gratuït que reben tots els habitants del meu poble a les seves bústies. La majoria de municipis del Baix Llobregat reben un diari semblant.

Sempre el miro, crec que és l'únic mitjà d'on puc treure les "notícies" que passen al meu poble, ja que el lloc web de l'ajuntament està molt abandonat. Però no vull parlar del diari, cosa que ja en parlaré un altre dia, perquè aquest grapat de fulls té delicte. Del que vull parlar és d'una notícia que hi ha a la pàgina central: "L'Ajuntament edita un ban sobre la sequera". Es tracta d'un ban que es repartirà a tot el poble per adoptar mesures en la utilització dels recursos hídrics. Són 3 punts:

1. Es prohibeix l'ús d'aigua potable en: reg de jardins, parcs i zones verdes, baldeig de carrers, omplir piscines, estancs i fonts, rentat a mànega de vehicles (excepte empreses dedicades).
2. Es pot limitar la donació màxima d'aigua per habitant.
3. Es recomana: no deixar aixetes obertes, reduir consum de sanitaris i bany, aprofitar al màxim la càrrega de la rentadora i rentaplats.

A més, el reg de parcs es farà amb aigua no potable dels pous


Toca't els ous! Ara ens enviaran bans per no gastar aigua! És clar, un ajuntament tan cívic i exemplar com el de Sant Andreu. Per començar, l'Ajuntament sempre ha presumit de la superfont que tenim a l'entrada, davant dels cines. Tenim parcs en els que no hi passa ningú (només cotxes per davant) i que es reguen per aspersió, o això intenten, ja que només mullen l'asfalt. Fa un any, també amb sequera, teníem una font (d'aquestes que s'apaguen al cap d'una estona) que va estar dues setmanes rajant sense parar. O per exemple, al novembre et podies trobar això a l'Avinguda Constitució, que va durar una setmana com a mínim:


Per favor, senyor Ajuntament, no sigui tan ximple, no ens obligui a fer allò que no ha fet mai vostè. Arregli els aspersors, no presumeixi de fonts i regui SEMPRE, encara que no hi hagi sequera, amb l'aigua no potable que té en aquests pous.

1 comentari:

Farbalà ha dit...

Si que te delicte que l'Ajuntament no compleixi amb allò que diu que hem de fer. Impressionant la imatge del aspersor. I és que a l'Añcalde de Sant Andreu li agrada més punxar pits amb les roses de pega per Sant Jordi que procurar que la ciutat tingui un mínim de coherència i de respecte amb el medi ambient...

De tota manera, no treu que nosaltres, els ciutadans, fem cas del ban i procurem no malbaratar l'aigua. Encara que penso que això no ens ho hauria de dir cap ban... Ho hauríem de saber!