dissabte, 8 de març del 2008

Jornada de reflexió

Després d'una quinzena... perdó, d'uns mesos plens de propaganda electoral, avui ha arribat la jornada de reflexió. Bé, normalment ja ho tenim tot reflexionat; alguns, fins i tot, no els hi cal reflexionar; d'altres, no tenen la capacitat de reflexionar. El fet és que demà hi ha eleccions generals. Espanya i la perifèria hauran d'escollir els seus candidats a la cambra alta i a la cambra baixa.

Tothom té dret a votar. Tothom té dret a abstenir-se. Però per què abstenir-se? Entenc que hi hagi gent que tingui la convicció de que no vol anar a votar, sigui per empranyament o decepció. Però em refereixo a un altre tipus de persones. Estic fart de sentir a joves que no van a votar, que no els interessa la política. A veure, noi/noia jove, però com que no t'interessa la política? Però si és el que ho mou tot! Per què passes de tot? Per què et queixes de tot, si no votes? Tu sí que ets el que ha de reflexionar avui. Els joves som els que movem el món, els que el mourem, els que podem salvar la terra de la intoxicació, els que podem aconseguir la igualtat total i els drets mínims per tothom. Com et pots quedar a casa o anar al cine, sabent que tothom està decidint per tu?

Bé, per si encara no t'has decidit, o no saps ben bé com va això de les eleccions, mira aquest vídeo del professor Palomino.